Vergadering

Door Auredium op dinsdag 15 mei 2012 18:00 - Reacties (3)
Categorie: Auredium in het wild, Views: 2.820

Het is een bloedhete vrijdagmiddag aan het eind van Juni. De dag trekt zich lang. Om redenen mij onduidelijk heeft iemand het lumineuze en stompzinnige idee gehad om een vergadering te plannen. Als ik de deur van de vergaderruimte open doe komt me een muur van warmte tegemoet. De overduidelijk tactisch gekozen locatie van een ruimte die de gehele middag in de zon heeft gestaan zonder zonwering omlaag. In de te laat verduisterde ruimte zie ik de schimmige figuren van mijn collega’s. Elk van hun badend in het zweet alsof het een sauna is bedoeld voor mensen in pak. Aan het hoofd van de tafel zit het hevigst zwetend figuur en aanstichter van deze martelpraktijk; Jos Perein onze projectleider. In het schemerende zonlicht wat door de zonwering komt lijkt de opstijgende hitte hem een duivelse aura te geven.

Ik neem plaats zonder veel te zeggen. Het bespreken van de agendapunten begint. Het is een gevecht van kemphanen waarbij iedereen zoveel mogelijk successen probeert te claimen en zoveel mogelijk falen probeert af te schuiven. In gedekte termen suggereert men redenen en aanleidingen voor persoonlijk falen. Het geheel doet mij Romeins aan en ik verwacht bijna steekpenningen aan onze projectleider.

Een drie kwartier lang gaat dit gevecht door. Uiteindelijk blijkt er dan toch een lijstje uit te rollen wat door moet gaan voor een overzicht van dingen die zijn gedaan en wat nog moeten worden gedaan. Uiteindelijk komt de rondvraag. Het is de laatste ronde van dit worstelgevecht van wanhopig zwetende sumoworstelaars in pak. Iedereen is moe en drijfnat van het zweet. Bij de laatste man van de rondvraag echter gaat het mis. Frits heeft nog een vraag. Een paar mensen slaken een diepe zucht. De vraag ontwricht alle conclusies. Frits draagt gegevens aan die hij niet eerder heeft genoemd en punt 3 en 4 van de agenda compleet opnieuw moetwen worden gedaan.

Het kookpunt is bij mij inmiddels reeds lang overschreden. De opstijgende hitte van mijn voorhoofd wordt niet louter meer veroorzaakt door de warmte in de ruimte. Zonder waarschuwing sla ik met mijn vuist op de tafel. Ik spreek Frits aan over zijn ludieke actie van het niet tijdig inlichtingen geven over belangrijke informatie. Frits kijkt met stomheid geslagen mij aan en meld vervolgens dat het ‘niet bij hem was opgekomen’. Op de melding of ik in het vervolg zijn werk wel zal doen omdat het dan wel goed gaat komt laaghartig gelach. In gedachten pak ik mijn bureaustoel op om florissant te lanceren naar het hoofd van Frits. Ik besluit echter op te staan en bied iedereen vaarwel. Mijn weekend is begonnen en ik zie de notulen wel.

Volgende: De opkomst van open source in de mobiele markt 03-'13 De opkomst van open source in de mobiele markt
Volgende: Draadloos internet voor iedereen en overal 05-'12 Draadloos internet voor iedereen en overal

Reacties


Door Tweakers user i-chat, dinsdag 15 mei 2012 18:09

dames en heren van de(ze) kamer, : laat ons vertoeven op het terras, zodat wij aldus kunnen genieten van de warmte in plaats van er in te verzengen, en gaan we over tot de orde van de dag????

wellicht minder spottend (obviously) brengen, maar het was wellicht een beter idee dan met zwetende en stinkende collegae in een hok te kruipen...

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 mei 2012 18:09]


Door Tweakers user armageddon_2k1, dinsdag 15 mei 2012 18:20

Klinkt als een typisch bedrijf waar het al lang niet meer gaat om de inhoud, maar puur alleen nog maar om 'het proces' en de vergaderingen. Weggaan als je de kans krijgt ;)

Door Tweakers user justahuman, dinsdag 15 mei 2012 19:16

moeten ipv moetwen

Reageren is niet meer mogelijk