Subnautica #1 - Dag 1 tot en met 4/5

Door Auredium op donderdag 30 juli 2015 08:25 - Reacties (5)
Categorie: Auredium in het wild, Views: 3.417

http://static.tweakers.net/ext/f/5pKGlWYhXSkOzhbvtPsoLPFl/full.png

Zoals beloofd zal ik hier mijn ervaring delen met Subnautica. Ik heb vanuit het hoofdmenu een nieuw spel gekozen. Subnautica heeft drie keuzes momenteel beschikbaar:

1) Vrij spelen - hierbij hoef je niet te letten op het overlevingsaspect van het spel.
2) Standaard - Je zult moeten eten en drinken om te overleven.
3) Hardcore - Dood is dood en betekend terug naar af. Nieuwe wereld gebouwen meer e.d.

Ik kies voor 'Standaard'.


Dag 1


Na de intro begin ik het spel waar iedereen begint; in de redding capsule:
Dag 1 - Start

Standaard krijg je een aantal items mee. In het verleden had ik vijf items maar momenteel krijg ik slechts drie items mee en ze zijn ook niet zo heel gul vergeleken met mijn eerdere speeltesten:

- Goud
- Lithium
- Batterij

Op de batterij na heb ik eigenlijk weinig items waar ik direct wat aan heb. Goud en Lithium zijn leuk voor later als het spel ver gevorderd is. Mijn eerste taak is eigenlijk om mijzelf wat beter uit te rusten. Standaard kun je maar 45 seconden onderwater en heb je geen manier om je te verdedigen tegen roofvissen zoals Stalkers. Eerst klim uit naar het dak van mijn capsule en zie ik de crashsite:
Dag 1 - Crash

Daarna snel het water in om mijn omgeving te verkennen:
Dag 1 - Omgeving Dag 1 - Omgeving 2

Het mag duidelijk zijn dat de grafische kwaliteit van Subnautica zich goed laat pruimen en een vriendelijk maar realistisch aanvoelend beeld neerzet. Voor de volledigheid wil ik aangeven dat ik het spel speel op de aangeraden grafische kwaliteit en op een i5 4440 processor en Nvidia GTX 750 kaart bij Full HD.

Om mijn duikfles te maken heb ik titanium en kristal nodig. Dit ligt er gelukkig in redelijke hoeveelheden. Ik heb verder nog kristal nog om via de "fabrikator" flippers te maken voor sneller te zwemmen. (zie ook de foto van in de reddings caspsule)
In mijn zoektocht wordt ik helaas twee keer gedood door een Stalker, het spel straft je af door een paar items weg te nemen maar in het begin is dat gen echte hinder. Je respawned in je capsule en kunt weer verder.

Na wat zoeken is mijn verzamel speurtocht voorbij en kan ik beginnen met het maken van een uitrusting:
Nacht 1 - Duikfles


Dag 2Mijn volgende doel is het bouwen van een onderzeebasis. Voor deze basis te kunnen bouwen heb ik een "Constructor nodig" welke weer een computerchip nodig heeft welke op zich weer bestaat uit wat koraal, zilver en kristal. Vooral zilver is een probleem, het is moeilijk te vinden. En zo begint het zoeken....:
Dag 2 - Zilverzoektocht Dag 2 - Zilverzoektocht 2

Tijdens mijn zoektocht gebeurd het onvermijdelijke. Het wrak van het ruimteschip krijgt een reactorbreuk en ontploft:
Dag 2 - Ontploffing

Vanaf dat moment is het water rondom het wrak radioactief, er in zwemmen zal schade over tijd opleveren en je uiteindelijk doden. Alleen een met lood geweven wetsuit beschermt je er tegen maar ik heb dat nog niet als prioriteit. Helaas is het zo dat in deze pre-release soms je redding capsule in het radioactieve bereik ligt...zo ook hier. Ik moet dus haasten met mijn constructor.

Zo gezegd...zo gedaan. Ik ga naar niet radioactief gebied en begin met bouwen:
Dag 2 - Constructie


Dag 3Al snel blijk ik te weinig titanium te hebben verzameld. Titanium kun je uit kalkafzettingen halen of uit de wrakstukken die over het landschap liggen verspreid. Titanium en glas zijn de belangrijkste onderdelen voor het bouwen van je basis. Hierbij doe je glas maken uit kristallen.

In de tussentijd kwam ik nog wat groter wild tegen:
Dag 3  - Tussenresultaat

Het walvisachtige beest op de voorgrond is vriendelijk. De vissen op de achtergrond zijn stalkers en een wat groter gevaar voor beginnende spelers.

Later in de nacht weet ik het eerste gebouw neer te zetten en een zonnepaneel voor spanning...wat in de nacht niet veel oplevert helaas:
Dag 2 - Constructie 2


Dag 4 & 5Na veel zoeken vind ik voldoende kristal voor meerdere ramen te maken en een aquarium. Het is zo dat je voornamelijk vis en kelp zult eten als voedsel. kelp is niet ideaal en meer voor noodgevallen. Kelp valt niet lang goed te houden en als het slecht wordt kost het eten ervan je juist gezondheid in plaats dat het dat doet opleveren.. Vis kun je bakken en zouten waardoor het mee valt te nemen. Maar in een aquarium blijft je vis altijd goed. Na goed te zoeken en druk bezig te zijn is dit het voorlopige tussenresultaat:
Nacht 3 - Tussenresultaat Nacht 4 - Interieur

Nacht 4 - Aquarium


Later meer.

Volgende: Subnautica - 10.000 mijl onder de zee? 07-'15 Subnautica - 10.000 mijl onder de zee?

Reacties


Door Tweakers user RoadRunner84, donderdag 30 juli 2015 09:37

Het ziet er geweldig uit!
Ik zie aan de binnenkant van je basis lange gangen, maar aan de buitenkant niet, waar gaan die heen?
Waarom heb je je basis zo ondiep onder het wareoppervlak geplaatst, is het niet juist handiger om een basis dieper te hebben zitten, zodat je zeg maar halverwege een duik in je basis kan glippen?

Door Tweakers user Jogai, donderdag 30 juli 2015 09:55

Dus je leeft onderwater, maar je hebt nog een aquarium nodig? :? ;)

Door Tweakers user i-chat, donderdag 30 juli 2015 10:15

ik zie op steam dat ze het hebben over 4core hasswell chips, maar aan wat voor amd equivitenten moet ik dan denken om dit spel een beetje redelijk op 720p te kunnen spelen.

Door Tweakers user Auredium, donderdag 30 juli 2015 13:24

RoadRunner84 schreef op donderdag 30 juli 2015 @ 09:37:
Het ziet er geweldig uit!
Ik zie aan de binnenkant van je basis lange gangen, maar aan de buitenkant niet, waar gaan die heen?
Waarom heb je je basis zo ondiep onder het wareoppervlak geplaatst, is het niet juist handiger om een basis dieper te hebben zitten, zodat je zeg maar halverwege een duik in je basis kan glippen?
Zo lang zijn die gangen niet. ;)
Ze eindigen net buiten het zicht.

Dieper ind e oceaan is de druk hoger en heb je versteviging nodig. Ik wil wel dieper een basis bouwen, je kunt zoveel basissen bouwen als je maar wilt.

Door Tweakers user Contrez, vrijdag 31 juli 2015 14:56

Ziet er heel leuk uit, alleen DayZ heeft me geleerd dat ik geen early acces games meer moet kopen op Steam :P

Reageren is niet meer mogelijk