Subnautica - 10.000 mijl onder de zee?

Door Auredium op woensdag 29 juli 2015 12:05 - Reacties (2)
Categorie: Auredium in het wild, Views: 3.296

http://static.tweakers.net/ext/f/5pKGlWYhXSkOzhbvtPsoLPFl/full.png

Afgelopen week besloot ik in het schip te stappen wat Subnautica heet. Ik had van sommige Youtubers die ik volg het spel gezien en het leek mij leuk om het spel eens te proberen. Met een nieuwe computer die aan de redelijk hoge eisen voldoet van Subnautica zou het een mooie test van de hardware zijn, maar nog geen volledige stresstest. ;)

Subnautica is nog in zijn testfase en dat makt het altijd een gok om er in te stappen. Veel spellen die gereleased worden in testfase krijgen vaak geen updates meer of blijven eeuwig in testfase. Ik besloot de gok toch te wagen want het concept leek mij zo enorm leuk dat als verstokt Minecraft fan ik het wel moest proberen.

In Subnautica begin je met niets op een planeet die eigenlijk bijna alleen maar oceaan is. Je bent de enige overlevende van een neergestort ruimteschip en moet vandaar verder gaan met het opbouwen van een eigen basis onderwater en het verkennen van de zee..en het land wat er is (voor mij schijnt te zijn want ik heb het nog niet gevonden :P )

Ik heb het spel reeds vanaf afgelopen week gespeeld en de paar bugs wat ik vond waren niet storen;
- Een glitch waarbij vijandige creatures vast zitten/zaten in het plafond van mijn basis. (waarschijnlijk collision detection)
- Een glitch in de overlay van het water in de moonbase; de lijkt inmiddels te zijn gefixt.
- Een glitch waarbij de binding tussen de zonnebpanelen en de basis weg was waardoor de basis geen stroom had. Deze was binnen een uur na het vermelden opgelost! :)

Nu heb ik reeds een redelijke basis. maar speciaal voor Tweakers ga ik een nieuwe game aanmaken en dag voor dag bijhouden wat ik er doe en zie. Met screenshots en wellicht video's als ik de capturezooi aan de gang krijg. Starting...tonight!

Ik heb gelijk een topic aangemaakt waar meer informatie kan worden gevonden Hier

Volgende: Subnautica #1 - Dag 1 tot en met 4/5 07-'15 Subnautica #1 - Dag 1 tot en met 4/5
Volgende: Machtsmisbruik 07-'14 Machtsmisbruik

Reacties


Door Tweakers user migchiell, woensdag 29 juli 2015 20:32

Klinkt interessant, ben benieuwd naar je ervaringen!

Door Tweakers user Timons106, woensdag 29 juli 2015 22:20

Ik wilde het ook gaan spelen dit weekend. Echter ondersteund het mijn resolutie (4096x2160) met retina scaling niet goed. Het spel ziet er perfect uit, alleen de muis klikt niet op de goede plek :(.

Reageren is niet meer mogelijk